Blog

Kullanılmış Lastikler Tekrar Çelik, Yağ ve Karbona Dönüşebiliyor

Kullanılmış Lastikler Tekrar Çelik, Yağ ve Karbona Dönüşebiliyor 1

Lastikleri tekrar yağa, karbona ve çeliğe ayrıştırabilen teknolojiyi geliştiren Avustralyalı lastik geri dönüşüm firması Green Distillation Technologies; Avustralya Warren’deki fabrikasının kapasitesini arttırıyor. Ek bir işleme modülünün kurulması, yıllık 19.300 ton lastik işleme kapasitesine ulaşılması planı ile birlikte mevcut üretim kapasitesinin ikiye katlanması ile sonuçlanacak. Şirket, daha fazla yatırım fonu kullanılabilir hâle geldikçe tüm tasarım kapasitesini karşılamak için tesisin altı modüle kadar genişletileceğini belirtiyor.

Lastiklerden Yılda 6.860.000 Litre Yağ Üretilebiliyor

Green Distillation Technologies, tasarım spesifikasyonuna uygun olarak 10 kilogramlık tipik bir otomobil lastiğinden 3,6 litre yağ, 4,7 kg karbon ve 2 kg çelik elde edileceğini belirtiyor. Bunun yanında, 70 kilogramlık bir kamyon lastiği 25 litre yağ, 33 kg karbon ve 14 kg çelik sağlayacak. Madencilik uygulamalarında kullanılan 4 metrik tonluk büyük boy damperli kamyon lastiğinden 1.9 metrik ton karbon, 0.8 metrik ton çelik ve 1.420 litre yağ üretilecek. Şirket, altı çevrimiçi modüle sahip, tam kapasiteyle çalışan tesisin yılda 6.860.000 litre yüksek kaliteli yağ, 9.032 metrik ton karbon ve 3.760 metrik ton geri kazanılmış çelik üreteceğini belirtiyor.

Lastik Geri Dönüşüm Konsepti 2009’dan Bu Yana Kullanılıyor

Green Distillation Technologies’in Baş İşletme Sorumlusu Trevor Bayley, tesisin genişletilmesinin şirket için önemli bir kilometre taşı olduğunu söylüyor: “Ödenekler açık bir şekilde hayati önem taşıyor; para kazanmak için para harcamanız gerekiyor ve amacımız Warren tesisini tamamen doldurmak. Böylece sadece teknolojimizin olumlu yanını kanıtlamış olmakla kalmayız, aynı zamanda ürettiğimiz yağ, karbon ve çeliğin satışı yoluyla sürecimizin kendi ekonomosini döndürmesini de sağlayabiliriz. Warren, 2009’da başlayan orijinal araştırma ve geliştirme çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz yer. O zamandan bu yana konseptin başarısını kanıtlamayı başardık.”